Matematik

Tegning af cylinder

10. februar 2021 af Tage123 - Niveau: 8. klasse

Jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig. Jeg har fået følgende opgave og kan ikke finde ud af hvordan jeg beregner det.

Hvordan finder jeg målene på en cylinder der skal indeholde 55 L vand? Og hvordan beregner jeg bagefter hvor meget glas der bliver brugt til det?

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2021 af StoreNord

Rumfang = Pi*r²*højden = 55 dm³          


Svar #2
10. februar 2021 af Tage123

Tak - jeg fik måske formuleret mig forkert.

Jeg kender godt formlen - men hvordan finder jeg r2 og højden - jeg skal vel stille det op som en ligning for at finde de to tal?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Du kan jo kombinere en højde og en radius på uendelig mange måder. Er der ikke givet noget mere i opgaven?


Svar #4
10. februar 2021 af Tage123

 Nej, det eneste jeg har fået at vide er, at jeg skal tegne en cylinder der kan indeholde 55 L - men i stedet for at sidde og gætte på den masse tal, tænkte jeg, at der må være en smartere måde at regne det ud på.

Men jeg kan ikke gennemskue hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. februar 2021 af StoreNord

-


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. februar 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Du kan jo bare vælge den ene og så beregne den anden.

For eksempel kan du vælge højden 8 dm. Radius bliver så

π * r2 * 8 = 55  <=>

π * r2 = 6,875  <=>

r2 = 2,188  <=>

r = 1,48 dm


Svar #7
10. februar 2021 af Tage123

Ja, selvfølgelig - det havde jeg ikke tænkt på! TAK.

Og tak til Storenord for tegningen i Geogebra


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. februar 2021 af StoreNord


Skriv et svar til: Tegning af cylinder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.