Matematik

Vektor

11. februar 2021 af msh08 - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har en opgave der lyder således Bestem tallet t så vektor a=(2,2t-3) og b=(4,7t-5) er parallelle 

Jeg har regnet det ud som en ligning indtil videre og kan ikke komme videre 

2*(7t-5)-(2t-3)*(4)=0

14t-10-8t-12=0

Nogen der kan hjælpe mig videre herfra ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2021 af ringstedLC

Reducer og isoler t.


Svar #2
11. februar 2021 af msh08

Jeg skal jo gør at vektor a og b er parallelle 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2021 af ringstedLC

Korrekt, og derfor bestemmes den værdi af t, der giver determinanten = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. februar 2021 af mathon

                          \small \begin{array}{lllll} 14t-10-8t{\color{Red} +}12=0\\\\ 6t+2=0\\\\ 6t=-2\\\\ t=\frac{-2}{6}=-\frac{1}{3} \end{array}


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.