Matematik

somebody help

15. februar 2021 af kuqq (Slettet) - Niveau: A-niveau

hey, kunne nogle af jer hjælpe mig med, at få løst denne mat opgave om vektorfunktion og parameterkurv? :D

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2021 af mathon

det vil kræve:
                             \small \small \begin{array}{lllll}& \begin{matrix} x(t)=t^5-6t=5\\y(t)=2t^2+4=6 \end{matrix}\\\\\\ &\begin{matrix} \left (t^2 \right )^2\cdot t-6t=5\\ t^2=1 \end{matrix}\\\\& 1^2\cdot t-6t=5\\\\& -5t=5\\\\& t=-1 \\\\ \textup{dvs}\\& \overrightarrow{s}(-1)=\begin{pmatrix} x(-1)\\y(-1) \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} \left ( -1 \right )^5-6\cdot (-1)\\ 2\cdot (-1)^2+4 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 5\\6 \end{pmatrix} \end{array}
 


Svar #3
15. februar 2021 af kuqq (Slettet)

Tusind tak Mathon! <3 


Svar #4
15. februar 2021 af kuqq (Slettet)

Hey mathon, hvorfor skal der stå (t^2)^2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. februar 2021 af ringstedLC

#4: Det skal der heller ikke nødvendigvis, men ligningssystemet skal jo løses og da t2 nemt kan isoleres i y(t), er det nærliggende at omskrive x(t) vha.:

\begin{align*} t^5 = t^{2\cdot 2+1}&= t^{2\cdot 2}\cdot t^1 \\&=\left (t^2\right )^2\cdot t \end{align*}


Skriv et svar til: somebody help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.