Matematik

Ligger punktet på linjen?

21. februar 2021 af Maja2503 - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg har brug for hjælp til en opgave, som jeg har vedhæftet som billede. 

Jeg er i tvivl om, hvordan man finder ud af, om punktet (3,8) ligger på grafen f, når funktionen er skrevet som en gaffelforskrift. 

Det kunne være en stor hjælp, hvis nogen kunne forklare, hvordan opgaven skulle løses. 

På forhånd tak for hjælpen:-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. februar 2021 af StoreNord

Når x=3, kan du kun bruge den ene gren af gaflen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. februar 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. februar 2021 af janhaa

f(3)= 2^3=8\\ ja


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. februar 2021 af AMelev

Når du skal bestemme f(3) har du x = 3.
3 ligger mellem 0 og 4, så det hører til øverste gren. Altså er f(3) = 23. Jf #3.

5 > 4, så f(5) hører til nederste gren, dvs. f(5) = 0.5·5 + 14.


Skriv et svar til: Ligger punktet på linjen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.