Fysik

stående bølger

21. februar 2021 af Annemariehansen - Niveau: C-niveau

Hej 

Jeg har til opgave at forklare disse to formeler fn=n*f1 og λ=2/n*L

Den første formel vi bruger for at regne frekvensen for stående bølger, men hvad betyder de enkelt ting i formlen? 

Og den anden er til at beregne bølgelængden af de stående bølger. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2021 af mathon

                    \small \begin{array}{lllll} n=1&\textup{er grundtonen}\\ n=2&\textup{er 1. overtone}\\ n=3&\textup{er 2. overtone}\\ n=4&\textup{er 3. overtone}\\ ...\\ n&\textup{er (n-1)'te overtone} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2021 af peter lind

Hvis bølgen kan svinge frit i begge ender er der bug i begge ender Så kan der være 1 hel bølge, 2 hele bølger, 3 hele bølger o.s.v. eller generelt n bølgelængder mellem enderne Det giver at bølgelængden er L/n Omregnet til frekvens giver det fn = n*f1.

Er bølgen ikke fri ka der være ½ bølgelængde 2*½bølgelængde 3*½ bølgelængde eller generelt n½ bølgelængde mellem enderne eller bølgelængden ½L/n

Dette her er over 10. klasses niveau, så ret din profil


Skriv et svar til: stående bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.