Matematik

Hjælp til moms i matematik

22. februar 2021 af yaqub - Niveau: 8. klasse

Du har fået en jakke i gave, hvor der lå en seddel, at momsen udgør 480 kr.

C. Opstil et udtryk til beregning af prisen med moms.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2021 af AngelOneOne

Hej,

Beløbet som momsen udgør, er 20% af den samlede pris inklusiv moms. Så har du en vare hvor momsen udgør kr. 20,-, så skal du finde ud af hvad den samlede pris inklusiv moms, ved at gange med 5.

Har du prisen uden moms, og vil finde ud af, hvad prisen er inklusaiv moms, skal du gange prisen med 1,25.

Har du prisen med moms, og vil finde ud af, hvad momsen er, skal du gange med 0,2 - Vil du finde ud af hvad prisen er uden moms, skal du gange med 0,8.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2021 af mathon

                    \small \begin{array}{lllr} \textup{Moms:}&&\textup{kr}&480\\\\ \textup{Pris inc. moms:}&480\cdot \frac{125}{25}&\textup{kr}&2400 \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til moms i matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.