Matematik

parallelforskydning i Maple

22. februar 2021 af Ellevildeelle - Niveau: C-niveau

Jeg søger hjælp til at få kommandoen for henholdsvist lodret- og vandret parrallelforskydning i Maple oplyst. 
Jeg har komandoen "with(Gym)" installeret.

tak på forhånd:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2021 af AMelev

Jeg kender ikke Maple, men jeg gætter på, at der ikke er en direkte kommando.

Hvad er det, du vil have parallelforskudt?

Hvis du vil parallelforskyde grafen for en funktion f lodret med størrrelsen k, skal du bare tegne grafen for
f1(x) = f(x) + k.
Hvis du vil parallelforskyde grafen for en funktion f vandret med størrrelsen h, skal du bare tegne grafen for
f2(x) = f(x-h).
Hvis du tegner grafen for g(x) = f(x-h) + k, får du en parallelforskydning af f-grafen i retningen \binom{h}{k}.


Svar #2
22. februar 2021 af Ellevildeelle

Mange tak for det hurtige svar:)

Det er ikke noget specifikt jeg vil have løst, men da jeg er i gang med at lave en samling for de kommandoer i Maple jeg bruger i min undervisning, mangler jeg kommandoen for parralel forskydning, men det kan godt være at der ikke er sådan en.

Lige meget hvad skal du have tak for din tid og viden:)


Skriv et svar til: parallelforskydning i Maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.