Matematik

Væksthastighed

28. februar 2021 af Mojito101 - Niveau: B-niveau

Hejsa har denne opgave (se bilag) som jeg er gået lidt i stå med. 

Hvordan ville I løse nr. 2 & 3?

Vh Silje. 

Vedhæftet fil: Øvelse 6.6.25.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2021 af ringstedLC

1. O(0) = ?

2. O(2000) = ?

3. 

\begin{align*} \text{Fortj.} &= \text{Salgspr.}-\text{Omk.}\\ f(x) &= 10x-O(x) \\ f(2000) &= 10\cdot 2000-O(2000) \\ \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2021 af AMelev

2. Beregn O(2000)

3. Omsætning: S(x) = 10x
Fortjeneste er omsætning - omkostninger. F(x) = S(x) - O(x)
Beregn S(2000) - O(2000)


Svar #3
28. februar 2021 af Mojito101

Når jeg beregner O(2000) får jeg 1,174 * 10^4? 

Hvad mener du med S?


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. februar 2021 af AMelev

#2

3. Omsætning: S(x) = 10x


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2021 af akmksm

Hej Amelev 

kan du hjælpe 

Jonathan har hvert kvartal indbetalt 4000 kr på en konto i banken. Efter den 25. kvartalsvise indbetaling står der 160000 kr. på bankkontoen.

a)  Hvad har den kvartalsvise rente været? (I procent og med to decimaler).

b)  Hvilken årlig rente svarer den kvartalsvise rente til?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. februar 2021 af ringstedLC

#5: Du skal lade være med at stille dine opgaver i andres tråde. Alle tråde bliver set i oversigten.


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. februar 2021 af akmksm

Hej 

det må du undskylde. Men søgte bare om hjælp ikk andet


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. februar 2021 af AMelev

#5 og #7
Du bør lave en ny tråd, når du har en ny opgave. Èn opgave pr. tråd, ellers bliver det for let noget roderi.
Desuden kan man ikke se, hvilket niveau du har, og kan så ikke henvise til den relevante formelsamling.
Læg dit problem op i en ny tråd, så skal du nok få svar.
Du skal bruge formlen for annuitetsopsparing og løse mht. r.
rår = (1+rkvartal)4 - 1


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. februar 2021 af akmksm

Ja sorry 

jeg forstår bare ikke hvordan man kan sætte de tal jeg får at vide i formlen


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. marts 2021 af AMelev


Skriv et svar til: Væksthastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.