Matematik

tredjegradspolynomium - hjælp

28. februar 2021 af inneedoflektiehjælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. 
Er der nogen der kan hjælpe med at løse den her opgave?

Tak på forhånd1


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. februar 2021 af mathon

f '(x) er hældningstallet for tangenten til grafen i punktet (x,f(x)).

f '(x) = 0 er grafpunkter med vandret tangent
som aflæses til
                             (1,6)  og  (3,2)

Løsningen til
                             f '(x) = 0
er derfor
                             \small x=\left\{\begin{matrix} 1\\3 \end{matrix}\right.


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. februar 2021 af mathon

Fortegnsvariationen
for f '(x):                                +           0           -           0            +               
x-variation:                ____________1____________3____________
ekstrema:                                     lok. max.           lok. min.
monotoni
for f(x):                      voksende               aftagende            voksende
                                   


Skriv et svar til: tredjegradspolynomium - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.