Matematik

Sandsynlighedesregning

28. februar 2021 af jepp7815 - Niveau: B-niveau

Er gået fast i denne opgave.

Kan nogle hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2021 af peter lind

Uklar. De kommer jo an på hvorda de der i stykker deler sig. Der er forskel på om alle de sore er i stykker eller alle de røde og blå er i stykker

brug formel 165 og 169 side 29 i din formelsamling


Svar #3
28. februar 2021 af jepp7815

Kan du forklare hvordan jeg skal bruge dem?

tak


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2021 af peter lind

Du skal tage en sort ud af sorte. og mulighederne er 1 ud af 23


Svar #5
28. februar 2021 af jepp7815

Jeg forstår bare ikke regnestykket. 


Svar #6
28. februar 2021 af jepp7815

Der er 13 sorte

så 

1/13

og hvad så?


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. februar 2021 af AMelev

Der er 13 sorte ud af 23 i alt, så sandsynligheden for at trække en sort bluse er P(sort)=\frac{13}{23},

men når farvefordelingen af de defekte bluser ikke kendes, kan det stilledede spørgsmål ikke besvares.


Hvis der gemmer sig oplysninger, så ? kendes, så er  P(sort \: \textup{og\, }hel)=\frac{{\color{Red} ?}}{23}

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. februar 2021 af ringstedLC

\begin{align*} P(\text{H}) &= \frac{\text{antal gunst.}}{\text{antal mulige}} \\ P(\text{sort}) &= \frac{K(13,1)}{K(23,1)}=\frac{13}{23} \\ P(\text{intakt}) &= \frac{K(18,1)}{K(23,1)}=\frac{18}{23} \\ P(\text{sort\,og\,intakt}) &= ...\approx 0.44 \\ \end{align*}

hvor du skal bruge multiplikationsprincippet, da blusen skal opfylde begge betingelser.


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. februar 2021 af AMelev

Man kunne have stillet spørgsmålet: "Hvilken af de tre angivne tal kunne angive sandsynligheden for at Filippa vælger en bluse, der er sort og hel?".

Så kunne man have beregnet den mindst mulige sandsynlighed, nemlig i tilfælde af at alle defekte bluser var sorte, dvs. at der er 8 hele, sorte.
P(sort & hel) = 8/23 = 0.35 > 0.06, så denne kan udelukkes.

Tilsvarende kunne man have beregne den størst mulige sandsynlighed, nemlig i tilfælde af ingen defekte bluser var sorte, dvs. at der er 13 hele, sorte.
P(sort & hel) = 13/23 = 0.57 < 0.78, så denne kan udelukkes.

Hvis det altså er en af dem, må det være 0.44.
Problemet er bare, at det er det ikke, selv om 0.43 ganske vist er tæt på.

Vedhæftet fil:Udklip-1.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #10
28. februar 2021 af AMelev

#8 Den går ikke. Hændelserne sort og Intakt er ikke uafhængige.

Der kræves betinget sandsynlighed, og dertil mangler der information.
Desuden er det mig bekendt ikke kernestof.


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. februar 2021 af Soeffi

#10. Der mangler oplysninger, men P=0,44 ser ud til at være facit:...


Brugbart svar (0)

Svar #12
28. februar 2021 af ringstedLC

#10: For mig er det uafhængige hændelser. Og det passer med niveauet og svarmulighederne (0.44 lyser grønt). Men never mind, som man siger.


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. februar 2021 af AMelev

#12 Jeg er enig i, at niveauet ikke matcher den stillede opgave, men det gør svarmuligheden efter min mening heller ikke. Jf. tabellen i #9 over de forskellige muligheder for farvefordeling af defekte.


Brugbart svar (0)

Svar #14
01. marts 2021 af Soeffi

#0.

Svarforslag:

Man antager, at farve og fejlbehæftet er to stokastisk uafhængige egenskaber, dvs. at sandsynligheden for at tage en fejlbehæftet trøje ikke afhænger af farven. (Det er urealistisk, fordi det her kræver, at man kan have et antal trøjer, som ikke er et helt tal).

Sandsynligheden bliver: P(sort og intakt) = P(sort)·P(intakt) = ((23-8-2)/23)·((23-5)/23) = 13·18/232 = 0,44

Vedhæftet fil:2001768.png

Skriv et svar til: Sandsynlighedesregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.