Matematik

Hjælp til rente opgave

28. februar 2021 af gymelev12369 - Niveau: A-niveau


Beregn hvilket indestående der er på en bankbog de forskellige år, eller efter hver indbetaling, når følgende er gældende:
? Dag 0, År 0: Der indsættes 5.000 kr. Den årlige rente er 6 %. Beløbet står urørt i 4 år
? Dag 0, År 4: Der indsættes 1000 kr. hvert kvartal. 5 indbetalinger i alt. Den årlige rente er nu steget til 8 %.
? Dag 0, År 5: Du låner nu det samlede beløb ud til din gode ven/veninde. I aftaler, at han/hun skal betale beløbet tilbage over 24 måneder med lige store afdrag, og at den årlige rente skal være 8 %, som du ville kunne have fået i banken. Hvad bliver vennens terminsydelse, og hvor meget tjener du på din bankforretning?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2021 af AMelev

Dag 0 år 4: Gå ud fra, at der er årlig rentetilskrivning med r = 0.06. Beregn derudfra K, jf. #1

Det følgende år trækker K yderligere renter, men nu med r = 0.08, så K5 = K·1.08 = ...
Annuitetsopsparingen sker kvartalsvis og forrentes med en kvartalsrente på 2%. 
A = .... Se FS side 5 (5)
Saldo dag 0 år 5 S = K5 + A = .....

Så er jeg usikker på, om de betingelser, derstår beskrevet, faktisk er dem, der skal gælde.

I aftaler, at han/hun skal betale beløbet tilbage over 24 måneder med lige store afdrag, og at den årlige rente skal være 8 %, som du ville kunne have fået i banken.

Menes der mon faste afdrag, så ydelsen varierer, eller skulle det have været et annuitetslån med fast ydelse?
Årlig rente på 8% giver en mdl. rente på 8%/12 = 2/3 %

Fast afdrag: Mdl afdrag = S/24.
Rentebeløbet og dermed terminsydelsen aftager efterhånden som lånet afdrages, da der kun betales renter af restgælden.

Fast ydelse: Se FS side 5 (6)

Se evt. vedhæftede, zippede Excel-fil.

Vedhæftet fil:Bankforretninger.zip

Skriv et svar til: Hjælp til rente opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.