Matematik

Beregning af beløb

01. marts 2021 af PelleEmil - Niveau: C-niveau

En som kan hjælpe med denne opgave? 

Anders, Jens og Søren skal dele et beløb således at Anders får 25%, Jens 20% og Søren resten. Anders får 625kr. Hvor meget får Jens og Søren? 

Har fundet ud af at Søren får det resterende af 25%+ 20 % = 45% - 100% = 55% 

Men hvordan finder jeg ud af hvad Søren og Jens får i kroner? 

Håber en kan hjælpe - hurtigt 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2021 af Januar2021 (Slettet)

Anders 625 kr

Jens får (625 / 25) · 20 = 500 kr

Søren får ( 625 / 25 ) · 55 = 1375 kr 


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2021 af mathon

                         \small \begin{array}{ccccc} \textbf{Anders}&&\textbf{Jens}&&\textbf{S\o ren}\\ 25\%=625\;\textup{kr}&&20\%&&55\%\\\\\\ \textbf{Anders}&&\textbf{Jens}&&\textbf{S\o ren}\\ 625\;\textup{kr}&&500\;\textup{kr}&&1375\;\textup{kr} \end{array}


Svar #3
01. marts 2021 af PelleEmil

Tusind tak:)


Skriv et svar til: Beregning af beløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.