Matematik

Geometri opgave

03. marts 2021 af RoniTem14 - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen kan i hjælpe mig med at lave opgave b). Jeg finder frem til at vinklen er omkring 28 grader i geogebra, men med beregning får jeg cirka 25 grader. Opgaven har givet mig arealet af vinduespartiet og jeg har prøvet at bruge den i mine beregninger, men det virker ikke rigtig. Jeg brugte følgende formel T=1/2*a*b*sin(v) og så isolerede jeg sin(v) og prøvede at løse den, men jeg fik ikke det rigtige resultat. Jeg tror det er fordi jeg halverede arealet, men jeg tror ikke at det passer med at den ene side er halvdelen. 

Tak på forhånd

Opgaven er vedhæftet

Vedhæftet fil: Capture.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\& \left | BD \right |=\sqrt{4.50^2+7.50^2-2\cdot 4.50\cdot 7.50\cdot \cos(98^{\circ})}=9.26791\\\\ \end{array}


Svar #4
03. marts 2021 af RoniTem14

Hej Mathon, tak for dit svar, men jeg har allerede løst opgave a. Jeg havde problemer med opgave b. 


Svar #5
03. marts 2021 af RoniTem14

Hej janhaa, tak for svaret, men jeg kender kun 2 sider på den side af vinduespartiet jeg gerne ville finde vinkelen for.


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2021 af janhaa

b)

sin(ABD) = 53,2o

Area(left triangle) = 16,7

Area(right) = 34 - 16,7 = 17,3

så:

A(right)=17,3=0,5*9,27*8,5*\sin(v)\\ \sin(v)=0,44\\ v = 26,1^o


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. marts 2021 af mathon

      \small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\& T_{ABD}=\frac{1}{2}\cdot 4.50\cdot 7.50\cdot \sin(98\degree)=16.7108\\\\& v=\sin^{-1}\left ( \frac{2\cdot \left ( 34-16.7108 \right )}{9.27\cdot 8.50} \right )=26.03\degree\\\\ \textbf{c)}\\& \left | CD \right |=\sqrt{9.27^2+8.50^2-2\cdot9.27\cdot 8.50\cdot \cos\left ( 26.03\degree \right ) }=4.07 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. marts 2021 af janhaa

where:

A(left)=0,5*4,5*7,5*\sin(98^o)=16,7


Svar #9
03. marts 2021 af RoniTem14

Det hjalp. tak skal i have


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. februar kl. 22:03 af Azad999

Kan i give hjælp til opvage 4, hele opgave 4(:


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. februar kl. 01:26 af ringstedLC

Måske. Men vedhæft et godt billede af opg. 4 og opret en ny tråd.


Skriv et svar til: Geometri opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.