Matematik

Brøk

03. marts 2021 af Lukassssssss - Niveau: 9. klasse

3*4 5/9


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2021 af mathon

      \small \begin{array}{llllll} 3\cdot 4\tfrac{5}{9}=3\cdot \left ( 4+\tfrac{5}{9} \right )=3\cdot 4+3\cdot \tfrac{5}{9}=12+\tfrac{5}{3}=12+\tfrac{3}{3}+\tfrac{2}{3}=12+1+\tfrac{2}{3}=13+\tfrac{2}{3}=13\tfrac{2}{3} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2021 af AMelev

Alternativ: 3\cdot 4\frac{5}{9}= 3\cdot (\frac{4\cdot 9}{9}+\frac{5}{9} )=3\cdot \frac{41}{9}= \frac{3\cdot 41}{9}=\frac{41}{3}=13\frac{2}{3}


Skriv et svar til: Brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.