Matematik

Den ideelle dåse.

06. marts 2021 af Mojito101 - Niveau: B-niveau

Sidder med følgende opgave. 

Til bryggeriets billige serie har I fået følgende opgave:

Design en dåse af metal. Dåsen skal indeholde 0,33 l (= 330 cm3) og være cylinderformet. I skal designe den, så materialeforbruget bliver mindst muligt.

Da I er nye i afdelingen, giver jeres chef jer følgende delopgaver:

1. Opskriv et udtryk for dåsens overfladeareal som funktion af dens højde og radius.
2. Opskriv et udtryk for dåsens volumen som funktion af dens højde og radius.
3. Brug de to udtryk fra ovenfor til at opskrive et nyt udtryk for overfladearealet, som kun afhænger af enten radiusen eller højden.

4. Bestem, ved hjælp af differentialregning, den højde eller radius, der giver det mindste overfladeareal.
5. Lav en konklusion på dåsens dimensioner, som kan sendes til dåsefabrikken.

Har brug for hjælp til de to markerede opgaver. Har har fundet en tideligere tråd med samme problemstilling, men er i tvivl om den ene beregning til opgave 2 (se billag), for står ikke hvor 2 tallet i 660=(h*2\pi r)*r kommer fra. 

Håber der er nogen der kan hjælpe. 

Vedhæftet fil: Uden navn.pdf

Svar #2
06. marts 2021 af Mojito101

tak men jeg forstår stadig ikke hvor tallet 2 kommer fra


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2021 af janhaa

#2

tak men jeg forstår stadig ikke hvor tallet 2 kommer fra

x = 1

2*x = 2*1


Skriv et svar til: Den ideelle dåse.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.