Matematik

Hjælp til potensfunktioner

10. marts 2021 af Thomas0090 - Niveau: B-niveau

Hej. Nogen der ved, hvordan man regner denne opgave? Fil er vedhæftet. 

Tak på forhånd!

Vedhæftet fil: 16.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2021 af Moderatoren

Prøv først at skrive hvad du selv har prøvet på indtil videre.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2021 af janhaa

y=1,47^{0,7}=1,31

dvs: 31 %


Svar #3
10. marts 2021 af Thomas0090

Tak. Hvad er fremskrivningsfaktoren så? Skal jeg også udfylde den?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2021 af mathon

                   \small \small \begin{array}{llllll} \textup{Potensfunktioner}\\ \textup{opfylder:}\\& 1+r_y=\left ( 1+r_x \right )^a\\\\ \textup{hvoraf:}\\& 1+r_y=1.47^{0.7}=1.30955\\\\& r_y=0.30955=31.0\%\\\\& \textup{N\aa r x vokser 47\%, vokser y 31.0\%}\\\\\\\\ \textup{Fremskrivningsfaktor:}&1.30955 \end{array}


Svar #5
10. marts 2021 af Thomas0090

tak for hjælpen begge to. Så skal jeg ikke udfylde fremskrivningsfaktoren? 


Svar #6
10. marts 2021 af Thomas0090

Har fundet ud af den. Tusind tak for hælpen. God dag


Svar #7
10. marts 2021 af Thomas0090

Kan i også please hjælpe med den her!

Vedhæftet fil:17.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. marts 2021 af Moderatoren

#7 

Skriv først hvad du selv har gjort!


Svar #9
10. marts 2021 af Thomas0090

#8

Kan ikke finde ud af den. Jeg skal bare have en måde at gøre det på


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. marts 2021 af Moderatoren

Hvad har du problemer med? Hvad har du prøvet på?


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. marts 2021 af janhaa

#9

#8

Kan ikke finde ud af den. Jeg skal bare have en måde at gøre det på


b*1^a=4\\ b*4^a=12

b=4

4 = 3

a = ln(3)/ln(4)


Svar #12
10. marts 2021 af Thomas0090

Jeg har problemer med, hvordan jeg skal lave den. Kan ikke prøve hvis jeg ikke kan finde ud af den. Skal bare have en der giver mig en tråd


Svar #13
10. marts 2021 af Thomas0090

Jeg har fundet ud af at regne a. Men hvordan regner man b?


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. marts 2021 af mathon

                    \small \textup{solve}\left ( 12=4\cdot 4^a,a \right)


Brugbart svar (0)

Svar #15
10. marts 2021 af mathon

                     \small \begin{array}{llllll} 4=b\cdot 1^a\qquad 1^a = 1 \textup{uanset a}\\\\ 4=b\cdot 1\\\\ b=4 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #16
10. marts 2021 af janhaa

#11
#9

#8

Kan ikke finde ud af den. Jeg skal bare have en måde at gøre det på


b*1^a=4\\ b*4^a=12

b=4

4 = 3

a = ln(3)/ln(4)

2nd problem


Svar #17
10. marts 2021 af Thomas0090

Jeg fortod ikke lige hvordan i regnede b værdien.


Brugbart svar (0)

Svar #18
10. marts 2021 af janhaa

#17

Jeg fortod ikke lige hvordan i regnede b værdien.

1^a=1

b*1 = b = 4

??


Svar #19
10. marts 2021 af Thomas0090

Det måd u undskylde men jeg fortsår det stadig ikke. Hvor kommer de tal fra?


Brugbart svar (0)

Svar #20
10. marts 2021 af janhaa

#15

                     \small \begin{array}{llllll} 4=b\cdot 1^a\qquad 1^a = 1 \textup{uanset a}\\\\ 4=b\cdot 1\\\\ b=4 \end{array}

P = (1, 4) in

y = b*xa

gives b = 4


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.