Matematik

Partielt afledede

12. marts 2021 af Janne91 - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave jeg er i tvivl om. 

Funktionen: f(x,y)=-x^2-2y^2+3xy+2

Den første lyder: Bestem de partielt afledede f_x'(x,y)

Det får jeg til -2x

Men så har jeg en opgave hvor jeg skal finde den partielt afledede når x=1

Hvad gør jeg så? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2021 af mathon

                \small \begin{array}{lllll} f(x,y)=-x^2-2y^2+3xy+2\\\\ f_x{}'\left ( x,y \right )=-2x+3y\\\\ f_y{}'\left ( x,y \right )=-4y+3x \end{}


Svar #2
12. marts 2021 af Janne91

Så den er ikke regnet korrekt?

De er udregnet i wordmat, vil du se om jeg gør noget galt? Har vedhæftet et billede.

Vedhæftet fil:Partielt.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2021 af mathon

Du skal indtaste 3 · x · y og ikke 3xy, da stystemet opfatter det som 3 · xy.


Svar #4
12. marts 2021 af Janne91

Tak :) Hvordan gør jeg så når det er x=1 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2021 af mathon

                \small \small \begin{array}{lllll} f_x{}'\left ( 1,y \right )=-2\cdot 1+3y=3y-2\\\\ f_y{}'\left ( 1,y \right )=-4y+3\cdot 1=-4y+3 \end{array}


Svar #6
12. marts 2021 af Janne91

Der står helt præcist: bestem de partielle afledede når x=1 og y=2

Skal jeg så gøre det i den samme?


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. marts 2021 af mathon

                \small \small \begin{array}{llr} f_x{}'\left ( 1,2 \right )=-2\cdot 1+3\cdot 2&=&4\\\\ f_y{}'\left ( 1,2 \right )=-4\cdot 2+3\cdot 1&=&-5 \end{array}


Svar #8
12. marts 2021 af Janne91

Mange tak :D


Skriv et svar til: Partielt afledede

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.