Matematik

Bestem monotoniforholdene ud fra figur

12. marts 2021 af Krollo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til følgende opgave, men jeg ved ikke, hvad jeg skal. Er forskriften for g'(x) desuden ligegyldig? Mange tak på forhånd! :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
12. marts 2021 af mathon

                  \small \begin{array}{lllll} \textbf{a)}\\& \textbf{Monotoni:}\\&& \textup{for }x<-\frac{1}{2}\textup{ er }g\textup{ aftagende}\\\\&& \textup{for }x>-\frac{1}{2}\textup{ er }g\textup{ voksende} \end{array}


Svar #2
12. marts 2021 af Krollo (Slettet)

#1

Hvorfor gælder det? Tangenten til g er jo voksende både før og efter P(-1/2, 0).


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. marts 2021 af mathon

Det er fortegnsvariationen for \small g{\, }'(x), der bestemmer monotonien for \small g(x).


Skriv et svar til: Bestem monotoniforholdene ud fra figur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.