Matematik

Sandsynlighed eller hændelse

13. marts 2021 af Tippi123 - Niveau: A-niveau

Hej SP

Jeg synes, at hændelse og sandsynlighed minder ret meget om hinanden, og kan derfor ikke rigtig gennemskue, hvad forskellen på disse er. Kan I komme med nogle eksempler? Håber I kan hjælpe.

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2021 af peter lind

Der er ikke nogen sammenhæng!

En hændelse er for eksempel stjerneskud, fødselsdag, uheld....

en sandsynlighed er et tal mellem 0 og 1. Man kommer dog også med skøn selv om man ikke direkte siger det for eks. meget sandsynlig, lidt sandsynlig, ringe sandsynlig ...

Du har nok forvekslet det med at for at have en sandsynlighed må du også fortælle hvilken sandsynlighed du taler om altså sandsynligheden for en hændelse


Svar #2
13. marts 2021 af Tippi123

#1

Hvad så, hvis man fx spiller med en terning. Man kan spørge sig selv, hvad sandsynligheden for at slå en 6'er er. Men kan man så sige, at der vil være en hændelse?

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2021 af peter lind

ja


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. marts 2021 af ringstedLC

#2: Med en terning har du:

\begin{align*} \text{Udfald}:U &= {\color{Magenta} } \underset{{\color{Magenta} 6}\,\text{elementer} }{\underbrace{\left \{ 1,2,3,4,5,{\color{DarkGreen} 6}\right \}}} \\ \text{H\ae ndelse}:H &= \left \{ {\color{DarkGreen} 6} \right \} \\ \text{Sandsynlighed for h\ae ndelse}:p(6) &= \frac{1}{{\color{Magenta} 6}} \end{align*}


Skriv et svar til: Sandsynlighed eller hændelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.