Matematik

HJÆLP TIL POLYNOMIER

13. marts 2021 af Thomas0090 - Niveau: B-niveau

Heyy. Har rigtig brug for hjælp til denne opgave om polynomier. Har prøvet mig frem, men det lykkedes ikke. Håber nogen kan hjælpe.

Tak for hjælpen (fil er uploadet nederest) 

Vedhæftet fil: mathjælp.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2021 af janhaa

3)

p(2) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2021 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{Opgave 2}\\& \textup{Grenene vender opad, toppunktet ligger til venstre for y-aksen, da}\\& \textup{parablens \textbf{h\o jre}gren sk\ae rer y-aksen i }\left ( 0,c \right )\textup{ p\aa \ dennes positive del.} \end{array}


Svar #3
13. marts 2021 af Thomas0090

Tak for hjælpen, men ved du hvad jeg skal skrive for at få den graf ud.

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. marts 2021 af mathon

Der er ikke tale om en specifik parabel
og der forlanges kun en skitse.


Svar #5
13. marts 2021 af Thomas0090

Jeg ved godt jeg har stillet for mange spørgmsål, men ved du hvordan den cirka skal se ud. Bare et lille hint.

også hvis du kan hjælpe med opagve 3.

Tusind tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. marts 2021 af mathon

men et eks. kunne være
                                             \small f(x)=2x^2+8x+5


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. marts 2021 af janhaa

#5

Jeg ved godt jeg har stillet for mange spørgmsål, men ved du hvordan den cirka skal se ud. Bare et lille hint.

også hvis du kan hjælpe med opagve 3.

Tusind tak for hjælpen

p(2) = 0


Svar #8
13. marts 2021 af Thomas0090

#6

Tak for hjælpen. Jeg kan kun takke dig


Svar #9
13. marts 2021 af Thomas0090

#7

Kan du måske sige hvordan du har fået det, så vil det være en stor hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. marts 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textbf{Opgave 3}\\& \alpha \textup{ er rod i et polynomium }P(x)\textup{ netop n\aa r }p(\alpha)=0 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. marts 2021 af ringstedLC

#0: Kun én opgave pr. tråd, tak!

#5: Du kan ikke stille for mange spørgsmål.

Opg. 3 a) Når 2 er en rod i polynomiet skal det gælde, at:

\begin{align*} p(2)=0 &= 2^3-6\cdot 2^2+4\cdot 2+8 \end{align*}

da et nulpunkt har koordinaterne (x,0)


Brugbart svar (0)

Svar #12
13. marts 2021 af mathon

#9
           Du beslutter f.eks., at toppunktet skal være \small \left ( -2,-3 \right ) og \small a=2
           Parablens toppunktsligning
           bliver da,
                               \small f(x)=2\cdot \left ( x-\left ( -2 \right ) \right )^2+(-3)=2x^2+8x+5
 


Skriv et svar til: HJÆLP TIL POLYNOMIER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.