Matematik

Integralregning og stamfunktion

18. marts 2021 af inneedofhomework - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal gribe disse to opgaver an. 

Er der en der kan hjælpe?

Tak på forhånd.


Svar #1
18. marts 2021 af inneedofhomework

Jeg har forsøgt at løse denne i maple, men den bliver ved med at sige "error" hver gang, jeg ønsker at intergrere funktionen...

Den anden lyder således:


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2021 af mathon

                       \small \begin{array}{llllll} \textup{Define }f(x)=\ln(x)\cdot (4-x)\\\\ \textup{solve}\left (\int_{1}^{d}f(x)\,\mathrm{d}x=\int_{d}^{4}f(x)\,\mathrm{d}x,d \right )\mid 1<d<4\\\\ d=2.36228 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. marts 2021 af mathon

                           \small \begin{array}{lllll} f(x)=25x^4-\frac{2}{x}\quad x>0\\\\ F(x)=5x^5-2\cdot \ln(x)+k\\\\ F(1)=5\cdot 1^5-2\cdot \ln(1)+k=8\\\\ 5-2\cdot 0+k=8\\\\ k=8-5=3\\\\\\ F(x)=5x^5-2\cdot \ln(x)+3 \end{array}


Svar #6
18. marts 2021 af inneedofhomework

Åh. Mange tak, Mathon!!!!


Skriv et svar til: Integralregning og stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.