Matematik

stikprøver

26. marts 2021 af freja9292 - Niveau: B-niveau

pleaseeee hjælppp, forstår det ikkeeeeee

En elev vil undersøge om hun har gjort signifikante fremskridt ved skriftlige prøver i matematik. Sidste år svarede hun rigtigt på 125 spørgsmål ud af 180 mulige. I år har hun foreløbigt svaret rigtig på 44 ud af 55. Kan man mon på 5%-niveau hævde, at hyn har gjort fremskridt? Antag som nulhypotese, at andelen af rigtige svar er p=p0=125/180.

1.     hvilken alternativ hypotese for andelen p kan hun passende teste imod

2.     hvilken stikprøve kan hun anvende til testet?

3.     hvilken P-værdi når hun frem til?

4.     hvilken konklusion?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2021 af AMelev

X = Antal rigtige p = P(rigtig)
1. H0: p = p_0=\frac{125}{180}=0.6944
Alternativ hypotese: p > p0
Testet er højresidet, da kun mange rigtige er kritiske for hypotesen.
Signifikansniveau α = 5%.

2. Stikprøve: n = 55. Under H0: X ~ b(n,p0) = b(55,0.6944).
Stikprøveresultat r = 44

3. P-værdi = P(X ≥ 44) = .... (benyt dit CAS-værktøj til beregning).

4. Hvis P-værdi < 5%, forkastes H0 (og H1 godtages), og ellers accepteres H0 (og H1 forkastes)


Skriv et svar til: stikprøver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.