Matematik

Optimering med bi-betingelser

27. marts 2021 af jonashhx123 - Niveau: B-niveau

Hej derude,
Jeg har fået en opgave der lyder således:

Der er indkøbt trådhegn for 850 kr. Det skal bruges til at indhegne et rektangulært stykke af haven. På tre af rektanglets sider koster hegnet 15 kr./m, mens den fjerde side koster 20 kr./m. Find sidelængderne i det rektangel, der giver det største areal.

Hvordan finder jeg det største areal?
På forhånd, tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2021 af janhaa

15*2*x + (15+20)*y = 850

y = (850-30x)/35

Area = xy

Area=x*\frac{(850-30x)}{35}=A(x)\\ \\A'(x)=\frac{850}{35}-\frac{60}{35}x=0\\ x=85/6

y = 12,14

max Area = A = xy = 172 (m2)


Svar #2
27. marts 2021 af jonashhx123

Mange tak!!


Skriv et svar til: Optimering med bi-betingelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.