Matematik

Differentialligning i Geogebra

06. april 2021 af inneedofhomework - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg skal løse denne opgave i Geogebra, og jeg benytter "BeregnODE" til at løse opgave b, men jeg får ikke det rigtige resultat. Nogle gange får jeg intet resultat... er der nogen, der kan vise, hvordan opgave b skal løses i geogebra? 

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. april 2021 af janhaa

y'(t)=-0,03y,\,\,y(0)=1,8\\ \\ \int \frac{dy}{y}=-0,03 \int dt\\ \\ \ln(y)=-0,03t+c

y(t)=1,8*e^{-0,03t}


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. april 2021 af AMelev

Du kan indtaste
1. f(x):=BeregnODE[y'=-0.03*y,(0,1.8)], så får du f(x) som output og kan så beregne f(t) eller
2. BeregnODE[y'=-0.03*y,y,t,(0,1.8)], så får du y som output og kan så definere f(t) som højresiden af output

Jeg er ikke så fortrolig med Geogebra, at jeg ved, om der er andre, smartere muligheder.
 


Svar #3
06. april 2021 af inneedofhomework

Men jeg får det til det her resultat? Og ikke 1,8 * e-0,03t... hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. april 2021 af janhaa

#3

Men jeg får det til det her resultat? Og ikke 1,8 * e-0,03t... hvad gør jeg forkert?

samme:

9/5 = 1,8

og

-3/100 = -0,03 

;=)


Svar #5
06. april 2021 af inneedofhomework

Ah okay. Tusind tak!!!


Svar #6
06. april 2021 af inneedofhomework

Når jeg tegner retningsfeltet og grafen, så ser den således ud? Det er da ikke rigtigt... vel? Hvad skal jeg gøre for at tegne grafen rigtigt?


Svar #7
06. april 2021 af inneedofhomework

??


Skriv et svar til: Differentialligning i Geogebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.