Biologi

Isolering af DNA fra jordbær

09. april 2021 af Eathomsen - Niveau: A-niveau

Hejjj

Jeg er i gang med et biologiprojekt, som handler om isolering af DNA fra jordbær. 

Til dette projekt og emne, er der en del spørgsmål. Jeg har svaret på mange af dem, men der er nogle stykker jeg gerne vil have hjælp til. Håber der er en venlig sjæl, som kunne have lyst til at hjælpe :)

- Hvordan nedbryder vi plantecellernes cellulosevægge?

- Hvilken virkning har opvaskemidlet på celle- og kernemembraner? Opvaskemiddel er en emulgator.

- Hvilken virkning har saltet som tilsættes (NaCl) (Na+ + Cl- på cellernes DNA-molekyler - tænk på at phosphat-molekyler på DNA’s rygrad(stigens sider) er negativt ladet.

- Hvad er histoner?

- Hvad er histoner opbygget af?

- Hvorfor tilsættes protease-enzymet?

- Hvorfor afkøles jordbærblandingen igen, efter at den har været opvarmet til 60o C? (tænk på DNA’s svage hydrogen-bindinger).

Tusind tak på forhånd!!!


Skriv et svar til: Isolering af DNA fra jordbær

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.