Matematik
Trekant og Pythagoras
13. april 2021 af
Andrea2567
-
Niveau: 9. klasse
Hej,
Jeg har nogle problemer med opgaven nedenunder. Jeg skrev trekanten ind i GeoGebra og målte siderne samt højderne på den måde. Efter det målte jeg siderne med afstandsformlen, og den ene side blev til noget andet end i GeoGebra. Derfor er jeg forvirret over, hvad det rigtige svar er. Er der nogen, der kan hjælpe og forklare mig hvad resultatet er og hvorfor?
Opgaven:
I et koordinatsystem afsættes punkterne A (3;2), B (7;9) og C (10;2)
a) Beregn trekantens omkreds og areal.
b) Beregn ha og hc
Jeg har nogle problemer med opgaven nedenunder. Jeg skrev trekanten ind i GeoGebra og målte siderne samt højderne på den måde. Efter det målte jeg siderne med afstandsformlen, og den ene side blev til noget andet end i GeoGebra. Derfor er jeg forvirret over, hvad det rigtige svar er. Er der nogen, der kan hjælpe og forklare mig hvad resultatet er og hvorfor?
Opgaven:
I et koordinatsystem afsættes punkterne A (3;2), B (7;9) og C (10;2)
a) Beregn trekantens omkreds og areal.
b) Beregn ha og hc
Svar #3
13. april 2021 af Andrea2567
#2
b)
ha = 6,43
hc = 6,08
https://www.triangle-calculator.com/?what=vc&a=3&a1=2&3dd=3D&a2=&b=7&b1=9&b2=&c=10&c1=2&c2=&submit=Solve&3d=0
Tusind tak! Det giver meget bedre mening nu.
b)
ha = 6,43
hc = 6,08
https://www.triangle-calculator.com/?what=vc&a=3&a1=2&3dd=3D&a2=&b=7&b1=9&b2=&c=10&c1=2&c2=&submit=Solve&3d=0
Tusind tak! Det giver meget bedre mening nu.
Skriv et svar til: Trekant og Pythagoras
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
