Matematik

hjælp pls!!

14. april 2021 af ENERQIA (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg forstår ikke helt hvordan jeg kan løse denne opgave på papir. Synes den er svær, hvad skal jeg gøre?

Vedhæftet fil: esn.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2021 af mathon

Hvad har du fået f '(x) til?


Svar #3
14. april 2021 af ENERQIA (Slettet)

#2

Hvad har du fået f '(x) til?

f'(x)=x^2-2x-3


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2021 af AMelev

Det er helt rigtigt.

Så skal du løse ligningen x2 - 2x - 3 = 0. Brug løsningsformlen til 2.gradsligningen, og det kan du garanteret også godt.


Svar #5
14. april 2021 af ENERQIA (Slettet)

#4

Det er helt rigtigt.

Så skal du løse ligningen x2 - 2x - 3 = 0. Brug løsningsformlen til 2.gradsligningen, og det kan du garanteret også godt.

hvordan gør jeg det? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. april 2021 af mathon

                       

                                   \begin{array}{llllll}&& \begin{array}{llll} a=1\\b=-2 \\ c=-3 \\ d=16\\\sqrt{d}=4 \end{array}\\\\&& x=\left\{\begin{matrix} \frac{-(-2)-4}{2}\\\\ \frac{-(-2)+4}{2} \end{matrix}\right. \end{array}


Svar #7
14. april 2021 af ENERQIA (Slettet)

#6

                       

                                   \begin{array}{llllll}&& \begin{array}{llll} a=1\\b=-2 \\ c=-3 \\ d=16\\\sqrt{d}=4 \end{array}\\\\&& x=\left\{\begin{matrix} \frac{-(-2)-4}{2}\\\\ \frac{-(-2)+4}{2} \end{matrix}\right. \end{array}

Men det skal være uden hjælpemidler.


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. april 2021 af AMelev

Ja, men det er ovenstående da også. 
Du skal kunne løsningsformlen til 2.gradsligninger, og ellers slå den op.


Skriv et svar til: hjælp pls!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.