Matematik

En funktion f er bestemt ved ....

20. april 2021 af muller21 - Niveau: A-niveau

hvordan laver jeg den her opgave? jeg har primært svært ved opgave b, men jeg er heller ikke sikker på det jeg har lavet i a, er rigtigt, så en forklaring og svar på begge delopgaver kunne være dejligt 

tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2021 af StoreNord

Hvis du har svært ved b), er det måske fordi du har lavet a) forkert.

https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/differentialregning/regneregler-for-differentialkvotienter

https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/differentialregning/afledede-funktioner


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2021 af StoreNord


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} \textbf{a)}\\&& f{\, }'(x)=1\cdot e^{x^2+x}+\left ( x+1 \right )\cdot e^{x^2+x}\cdot \left ( 2x+1 \right )=\left (1+(x+1)(2x+1) \right )e^{x^2+x}=\\\\&& \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \, \, \, (2x^2+3x+2)\cdot e^{x^2+x} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} \textbf{a)}\\&& f{\, }'(x)=1\cdot e^{x^2+x}+\left ( x+1 \right )\cdot e^{x^2+x}\cdot \left ( 2x+1 \right )=\left (1+(x+1)(2x+1) \right )e^{x^2+x}=\\\\&& \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \, \, \, (\underset{\textup{positiv}}{\underbrace{2x^2+3x+2}})\cdot \underset{\textup{positiv}}{\underbrace{e^{x^2+x}}} \\\\&& f{\, }'(x)>0 \end{array}


Skriv et svar til: En funktion f er bestemt ved ....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.