Matematik

Pythagoras

21. april 2021 af marta05 - Niveau: 10. klasse

I et koordinatsystem afsættes punkterne A (-2;5), B (3;5) og C (5;9) 
Sammen med punktet D udgør de tre punkter vinkelspidserne i et parallelogram. 

a) Angiv koordinaterne til D. 
b) Beregn parallelogrammets sidelængder samt omkreds. 
c) Beregn længden af de to diagonaler AC og BD 

Kan i hjælper mig den opgave Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2021 af StoreNord

a)
I Geogegebra kunne du lave polygonen ABC, og så udstede denne kommando:
       Drej(ABC,pi,midtpunkt(B,C)).
Du kan også gøre det uden trekanten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2021 af StoreNord

Du har kaldt dit spørgsmål Pythagoras. Men Pythagoras kan kun bruges til retvinklede trekanter.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2021 af PeterValberg

a) Ved at betragte de givne punkters koordinater, indser man hurtigt, at 
     punktet D skal have koordinaterne D(0,9) for at ABCD bliver et parallelogram

b) Benyt afstandsformlen til at beregne siderne længde
    givet punkterne P(x1, y1) og Q(x2, y2) kan afstanden
    mellem dem bestemmes som:

dist(P,Q)=\sqrt{(x_2-x_1)^2+(y_2-y_1)^2}

c) som b)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2021 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april 2021 af Eksperimentalfysikeren

a) Du kan finde D ved at lægge vektoren BC til  vektoren OA. Deraf får du OD.

b) Her kan du, som nævnt ovenfor, benytte afstandsformlen. Hvis du  ikke kender den, kan du udlede den ved hælp fra Pythagoras.


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. april 2021 af StoreNord

Undskyld alle sammen!
Min forklaring i #1 er forkert, fordi jeg i dovenskab genbrugte dette fra opgaveteksten:
A (-2;5), B (3;5) og C (5;9)        


Så troede Geogebra, at jeg mente modus -2 og vinkel 5, og parallellogrammet blev ikke vandret.
Det gjorde opgaven noget sværere.       :-)

Mon der er nogen, der kender en måde at få Geogebra til at forstå sådan noget som
A=(-2,5), B=(3,5), C=(5,9)  copy/pastet på inputlinjen?


Skriv et svar til: Pythagoras

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.