Matematik

Vektor aflevering

22. april 2021 af Kaya2003 - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg har denne vektor aflevering for hvor jeg skal lave denne opgave, dog er jeg lidt i tvivl hvordan jeg skal lave den, håber nogle kan hjælpe.

Jeg har sat opgaven ind under vedhæftet fil.

Vedhæftet fil: Math.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2021 af mathon

     \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\& \textup{Med vinkelm\aa ler afs\ae ttes p\aa \ enhedscirklen punktet }P_{61} \textup{ med retningsvinklen 61 grader.}\\\\& P_{61}=(\cos(61\degree),\sin(61\degree))\\\\\\ \textbf{b)}\\& S=(1,\tan(61\degree)) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2021 af AMelev

                   

Hvad er problemet? Der står jo, hvad du skal gøre. Hvordan du præcis gør, afhænger af dit CAS-/grafværktøj.

Er problemet at afsætte P61? Hvis ja, og find ud af, hvor mange gange, du skal rundt på cirklen \frac{v}{\2\pi} = ...... Træk de hele omgange fra, så du får en vinkel mellem 0 og 2π.
Hvis du helst vil arbejde med grader, så lav 61 om til grader v = 61\cdot \frac{180^\textup{o}}{\pi} og gør tilsvarende.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2021 af AMelev

Du skal nok lige spørge din lærer, om der menes P61 eller P61º. Hvis der menes grader, selv om det står som radian, er det sidste i #3 uaktuelt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april 2021 af mathon

Hvis radianer:

           \small \begin{array}{lllll}&& \textup{remain}\left ( 61,2\pi \right )=4.45133\\\\&& P_{61}=(\cos(4.45133),\sin(4.45133))\\\\&& S=(x,y)=(1,\tan(4.45133))=\left ( 1,\tan(4.45133-\pi) \right )=(1,\tan(1.30974))=(1,3.7432) \end{array}
                       


Skriv et svar til: Vektor aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.