Matematik

Sandsynlighedsregning: kort

23. april 2021 af carlssonhej - Niveau: B-niveau

ER MINE SVAR RIGTIGE??
1A) 56
1B) 13,3%
1C) 18,6%

JEG HAR BRUG FOR HJÆLP TIL OPGAVE 1E) - JEG ANER IKKE HVORDAN JEG SKAL UDFYLDE SKEMAET.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2021 af janhaa

impossible to say, where are the task/problem???

:=)


Svar #2
23. april 2021 af carlssonhej

Weird, i pinned the photo but it didnt upload it it seems.....


Svar #3
23. april 2021 af carlssonhej


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. april 2021 af PeterValberg

1b) Hvis der ligger 6 røde og 2 sorte kortpå bordet,
      så er sandsynligheden for rød:   P(1 rød) = 6/8 = 3/4 = 0,75 for at trække et rødt kort

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. april 2021 af PeterValberg

1c) Hvis det er med tilbagelægning, så er sandsynligheden for to røde kort

P(\text{2 r\o de})=\left(\frac34\right)^2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
23. april 2021 af carlssonhej

#4

1b) Hvis der ligger 6 røde og 2 sorte kortpå bordet,
      så er sandsynligheden 6/8 = 3/4 = 0,75 for at trække et rødt kort

aah ja så har jeg da lavet det forkert

men hvor får du 3/4 fra?


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. april 2021 af PeterValberg

Der er otte kort (6 røde, 2 sorte)
Du kan udvælge ét kort af 8 på 8 forskellige måder (mulige udfald)
De gunstige udfald (rødt kort) er 6 

Sandsynligheden kan bestemmes som antallet af gunstige udfald
divideret med antallet af mulige udfald (det giver 6 ud af 8 hvilket kan
forkortes ned til brøken 3/4)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. april 2021 af PeterValberg

1e) Se denne webside < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #9
23. april 2021 af janhaa

#6
#4

1b) Hvis der ligger 6 røde og 2 sorte kortpå bordet,
      så er sandsynligheden 6/8 = 3/4 = 0,75 for at trække et rødt kort

aah ja så har jeg da lavet det forkert

men hvor får du 3/4 fra?


P(red)=\frac{\binom{6}{1}\binom{2}{0}}{\binom{8}{1}}=3/4=0,75


Svar #10
23. april 2021 af carlssonhej

aah på den måde. 

Hvordan skriver jeg det så ind i den tabel?


Brugbart svar (1)

Svar #11
23. april 2021 af janhaa

#10

aah på den måde. 

Hvordan skriver jeg det så ind i den tabel?


P(red)=\binom{6}{r}*0,75^r*0,25^{6-r}


Svar #12
23. april 2021 af carlssonhej

#8

1e) Se denne webside < LINK >

Jeg har nemlig brugt den side, men der fik jeg jo procenter der var over 100 og det har forvirret mig.


Svar #13
23. april 2021 af carlssonhej

#11
#10

aah på den måde. 

Hvordan skriver jeg det så ind i den tabel?


P(red)=\binom{6}{r}*0,75^r*0,25^{6-r}

So then i just put the numbers in, and calculate, and fill the tabel??


Brugbart svar (0)

Svar #14
23. april 2021 af janhaa

#13
#11
#10

aah på den måde. 

Hvordan skriver jeg det så ind i den tabel?


P(red)=\binom{6}{r}*0,75^r*0,25^{6-r}

So then i just put the numbers in, and calculate, and fill the tabel??

yes


Svar #15
23. april 2021 af carlssonhej

#14
#13
#11
#10

aah på den måde. 

Hvordan skriver jeg det så ind i den tabel?


P(red)=\binom{6}{r}*0,75^r*0,25^{6-r}

So then i just put the numbers in, and calculate, and fill the tabel??

yes

but what row would that be then? top or bottom?


Svar #16
27. april 2021 af carlssonhej

#14
#13
#11
#10

aah på den måde. 

Hvordan skriver jeg det så ind i den tabel?


P(red)=\binom{6}{r}*0,75^r*0,25^{6-r}

So then i just put the numbers in, and calculate, and fill the tabel??

yes

i still dont understand


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning: kort

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.