Matematik

Forstår ikke denne opgave?

26. april 2021 af idadahl - Niveau: B-niveau

Hey!

Nogen som vil hjælpe mig med opgaven? Jeg har ingen forstand på den og vil gerne se på om I vil hjælpe mig med den, det vil betyde meget! :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2021 af peter lind

Er der ikke en skrivefejl. Der skulle formodentlig stå x stedet for et af y´erne

normalvektor til linjen ax+by+c =0 er vektoren (a, b)

isoler y . Hvis du får y = a1x + b1 er a1 hældningen


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2021 af mathon

                           \begin{array}{llll} \textbf{a)}\\& \textup{Bestem en normalvektor til linjen }\\\\& l\textup{:}\quad y=\frac{1}{2}x-\frac{7}{6}\\\\& \textup{Bestem h\ae ldningskoefficienten for linjen }\\\\& l\textup{:}\quad -3x+6y+7=0 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2021 af mathon

#0
        Din notation af linjens ligning er forkert!   og derfor ved jeg ikke, om #3 er rigtig.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. april 2021 af mathon

Hvis den er rigtig noteret
haves:
                                      \begin{array}{llllll} \textup{En normalvektor }\\ \textup{til linjen:}\\& l\textup{:}&0 x +3y+7=0\\ \textup{er}\\&& \overrightarrow{n}=\begin{pmatrix} 0\\3 \end{pmatrix}\\\\\\ \textup{H\ae ldnings- }\\ \textup{koefficienten:}\\ \textup{til linjen:}\\& l\textup{:}&y=0x-\frac{7}{3}\\ \textup{er}\\&& a=0 \end{array}


Skriv et svar til: Forstår ikke denne opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.