Matematik

Hvad er fællesnævneren for brøkerne 6/ 7 og 2 /4

27. april 2021 af Mat3matik (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hvad er fællesnævneren for brøkerne  6/ 7  og   2 /4


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2021 af LazyJones

Den simpleste måde at finde en fællesnævner på er ved at gange de to nævnere.

Nævneren i 6/7 er 7. Nævneren i 2/4 er 4.

7*4 = 28

28 er fællesnævner.

---

Skal man omskrive brøkerne ganges både tæller og nævner med den anden brøks nævner:

(6*4)/(7*4) = 24/28

(2*7)/(4*7) = 14/28


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2021 af PeterValberg

#0 Se eventuelt denne video < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2021 af PeterValberg

\frac67+\frac24=\frac67+\frac12=\frac{2\cdot6}{2\cdot7}+\frac{7\cdot 1}{7\cdot 2}=\frac{12}{14}+\frac{7}{14}=\frac{19}{14}=1\tfrac{5}{14}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hvad er fællesnævneren for brøkerne 6/ 7 og 2 /4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.