Kemi

Teoretisk udbytte

02. maj 2021 af Marthan91 - Niveau: C-niveau

Jeg frostår ikke hvordan jeg beregner det teoretiske udbytte af H2 i liter?

anden sidste kasse i vedhæftede dokument

Vedhæftet fil: Kemi øvelse.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2021 af mathon

\begin{array}{lllll} & \textup{stofm\ae ngde af}\\&\textup{anvendt }Mg\textup{:}&n_{Mg}=\frac{0.1509\;g}{24.305\;\frac{g}{mL}}&=&0.006209\;mol\\\\& \textup{teoretisk mulige}\\& \textup{antal mol }H_2\textup{:}&n_{H_2}&=&0.006209\;mol\\\\& \textup{teoretisk mulige}\\& \textup{antal liter }H_2\textup{:}&V_{H_2}^{teo}=\frac{\left ( 0.006209\:mol \right )\cdot \left ( 0.0083145\;\frac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( 297.15\;K \right )}{1.023\;bar}&=&0.149954\;L\\\\& \textup{udbytte af }H_2\textup{ i pct.}&\eta =\frac{0.146}{0.150}\cdot 100\%&=&97.3\% \end{array}


Skriv et svar til: Teoretisk udbytte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.