Matematik

Angiv tallet a og b

05. maj 2021 af Nicoline2109 - Niveau: B-niveau

Jeg har fået en opgave som lyder:

Om en population af fluer oplyses det, at den ved starten af eksperimentet var på 25 individer. Hverefter viser det sig, at antallet af fluer fordobles hver gang der går 8 dage. I en model beskrives udviklingen ved en funktion af typen:

f(x)=b*a^x,

Hvor f(x) angiver antal fluer og x antal dage efter forsøgets start.

a) angiv tallet b

b) angiv tallet a

Hvordan gør man dette?


Svar #1
05. maj 2021 af Nicoline2109

#0

Jeg har fået en opgave som lyder:

Om en population af fluer oplyses det, at den ved starten af eksperimentet var på 25 individer. Hverefter viser det sig, at antallet af fluer fordobles hver gang der går 8 dage. I en model beskrives udviklingen ved en funktion af typen:

f(x)=b*a^x,

Hvor f(x) angiver antal fluer og x antal dage efter forsøgets start.

a) angiv tallet b

b) angiv tallet a

Hvordan gør man dette?


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. maj 2021 af mathon

               \begin{array}{llllll}\small \textbf{a)}\\&& \large f(x)=b\cdot 2^{\frac{x}{8}}\\\\&& f(0)=b\cdot 2^{\frac{0}{8}}=25\\\\&& b=25\\\\ \small \textbf{b)}\\& \large& f(x)=25\cdot \left ( 2^{\frac{1}{8}} \right )^x=25\cdot 1.09051^x \end{array}


Svar #3
05. maj 2021 af Nicoline2109

Tusind tak


Svar #4
05. maj 2021 af Nicoline2109

så a er 1.09051 eller er a=27.26275?


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. maj 2021 af mathon

       a = 1.09051


Skriv et svar til: Angiv tallet a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.