Matematik

Finde radius i cylinder og volumen i en kegle

06. maj 2021 af aniqu - Niveau: B-niveau

Hej. Min opgave er at finde radius i en cylinder så at volumen er størst som muligt.

det vi kender er sidelængden s= 10 0g vinkel v som er 120.

derferfter fandt vi ud af at man skulle finde højden og længden i keglen som blev h=5 og l=8,66. 

det som vi mangler er at finde radius og max volumen. men vi ved også vi skal bruge størrelsesforhold og optimering


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2021 af PeterValberg

Nu er det de færreste af os, der kan læse færøsk (eller hvad det nu hedder),
men jeg er ret sikker på, at denne opgave har været diskuteret herinde for nyligt

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2021 af PeterValberg

er det ikke denne opgave < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2021 af AMelev

#2 Det er det problem, der er i dit link, men et andet end det, der henvises til i svaret. 

#0 NB! Det er radius af keglen, der er 8.66.

Sæt den ukendte cylinder-radius rc = x (det andet er så træls at skrive). NB! 0 < x < rk

EC = rk - rc = 8.66 - x.
Vinkel EDC = 60º, så ED = hc = kan (udtrykt ved x) bestemmes vha. tan og EC.

Bestem volumen f(x) for cylinderen og bestem, den x-værdi, der giver max(f).

Vedhæftet fil:Udklip-2.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2021 af annehansen123456789

D.V.S at for at finde radius, så kan man bruge tangengs? og så derefter sætter man dette udtryk ind i volume formel hos en cylinder, og så differentiere og sætte = 0?

Tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2021 af AMelev

Ja, det er det letteste.
jeg får x = 5.8, men ingen garanti.


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. maj 2021 af annehansen123456789

Super, tak for hjælpen.

Men hvordan har du fået det til dette? Fordi jeg har prøvet, men får det ikke til at virke.


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. maj 2021 af AMelev

Læg et billede op af det, du har lavet.


Skriv et svar til: Finde radius i cylinder og volumen i en kegle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.