Fysik

Skrå kast.

11. maj 2021 af louise2214 - Niveau: A-niveau

Hej, nogen der kan hjælpe med de følgende spm. på billedet. 

Vedhæftet fil: skrå kast.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2021 af mathon

Hvad har du fundet ud af?


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. maj 2021 af mathon

Når der ses bort fra luftmodstanden
er den
           vandrette bevægelse uaccelereret
           lodrette bevægelse accelereret


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. maj 2021 af mathon

\small \blacklozenge

Når kuglen slipper kanonen besidder den kinetisk energi  \small E_{kin}=\tfrac{1}{2}\cdot m\cdot {v_0}^2.
Denne energi omsættes mere og mere til potentiel energi \small E_{pot}=m\cdot g\cdot h.

Den mekaniske energi
                                        \small \small E_{mek}=\tfrac{1}{2}\cdot m\cdot v^2+m\cdot g\cdot h er konstant.

dvs
                                        \small \small \small \tfrac{1}{2}\cdot m\cdot {v_0}^2=\tfrac{1}{2}\cdot m\cdot v^2+m\cdot g\cdot h


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. maj 2021 af mathon

\small \blacklozenge

     Vinkelpar:
                         \small \begin{array}{lllll}&& \sin(2\alpha)=\sin(180\degree-2\alpha)\\\\& \textup{par:}\\&& 2\alpha\quad 180\degree-2\alpha\\\\&& \alpha\quad 90\degree-\alpha \end{array}


Svar #6
11. maj 2021 af louise2214

#3

Når der ses bort fra luftmodstanden
er den
           vandrette bevægelse uaccelereret
           lodrette bevægelse accelereret

hvad er svaret til begrung hvorfor  kuglens starthastighed kan antages at være den samme uanste vinklen på kastet?


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. maj 2021 af mathon

Kuglens begyndelseskinetiske energi afhænger kun af fjederenergien.
Er fjederen lige spændt ved hver affyring, tildeles kuglen den samme energi

                 \small \tfrac{1}{2}\cdot m\cdot v^2=\tfrac{1}{2}\cdot k\cdot x^2


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. maj 2021 af mathon

korrektion:

                                     \small \small \tfrac{1}{2}\cdot m\cdot v^2=\tfrac{1}{2}\cdot k\cdot (\Delta x)^2


Skriv et svar til: Skrå kast.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.