Matematik

Lineær funktion

14. maj 2021 af JulieDamsoe - Niveau: B-niveau

Hejsa håber der er nogen som kan hjælpe!

Udviklingen i antallet af landbrugsbedrifter i Region Sjælland kan beskrives ved modellen

f(x) = -269x + 8363

Hvor f(x) er antallet af landbrugsbedrifter og x er antal år efter 2006

a. Hvad fortæller tallene -269 og 8363 om antallet af landbrugsbedrifter?

b. I hvilket år vil antallet af landbrugsbedrifter nå under 5000 ifølge modellen?

På forhånd TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2021 af peter lind

a) se hvad f(0) og f(x+1) - f(x) bliver

b) Løs ligningen f(x) = 5000


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2021 af mathon

a.
      8363 er antallet af landbrugsbedrifter i Region Sjælland i år 2006.

      269 er den årlige nedgang i antal landbrugsbedrifter i Region Sjælland efter år 2006.

b.
    
Løs
               5000 = -269x + 8363
     


Svar #3
14. maj 2021 af JulieDamsoe

Mange TAK!


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.