Matematik

beskrive sammenhænge variabler

18. maj 2021 af shain - Niveau: C-niveau
Jeg har en opgave, hvor jeg skal beskrive to variabler med ord, hvordan gøres dette?
Volumen og massen er de to variabler jeg skal beskrive, og jeg ved at massen er den afhængig variabel og Volumen den uafhængige. Nærmere info billedet

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2021 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det lidt nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2021 af PeterValberg

1) Den ufhængige variabel er V, den afhængige er m

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2021 af PeterValberg

2) Indsæt V = 300 i forskriften og bestem V300

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2021 af PeterValberg

3)

m=0,79\cdot V

V=\frac{m}{0,79}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2021 af PeterValberg

4) Beregn

V = \frac{500}{0,79}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. maj 2021 af ringstedLC

1. Det er sammenhængen (mellem variablerne) som skal beskrives:

\begin{align*} m &= 0.79\cdot V \\ \frac{m}{V} &=0.79=\rho _{alk.}=\textup{massefylde}_{alk.} \end{align*}

Sammenhængen: Masse er lig ...

Sammenhængen mellem variablerne er proportional.


Svar #7
18. maj 2021 af shain

så hvis V bliver dobbelt så stort gør massen det også?

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. maj 2021 af ringstedLC

#7: Ja, og omvendt ved "1.".

1.: Sæt et decilitermål på køkkenvægten og nulstil. Hæld 0.5 dl vand (uafhæng. var.) i målet og aflæs (afhæng. var.). Hæld yderligeren 0.5 dl vand i målet og aflæs. Nu skulle vægten gerne vise det dobbelte.


Svar #9
18. maj 2021 af shain

perfekt tusind tak

Skriv et svar til: beskrive sammenhænge variabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.