Matematik

maksimum for f. og Bestem tallet k, så funktionen g har netop ét nulpunkt.

18. maj 2021 af Jordbær60 - Niveau: B-niveau

Jeg ønsker mig, nogle kan hjælpe mig. det opgaven.

Tak forhånd

Vedhæftet fil: maksimum for f.docx

Svar #1
18. maj 2021 af Jordbær60

Opgaven skal løses med Ti-Nspire


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2021 af PeterValberg

Jeg indsætter lige et screendump af din opgave, det gør det lidt nemmere

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2021 af PeterValberg

a) Bestem f'(x)

    Løs ligningen f'(x)=0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2021 af OliverHviid

Hvis funktionen g skal have netop et nulpunkt, så skal diskriminanten være lig 0.


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2021 af AMelev

a) Er du i tvivl om, hvordan du finder maksimum for fuktionen i TI-Nspire?

b) Se https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2014619#2014639


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. maj 2021 af Januar2021 (Slettet)

Hvis nogen har brug for løsningen til opgave b

k = - 3 , så forskriften for funktionen g bliver

g (x) = - x2 - (16/x) + 12   , x > 0


Skriv et svar til: maksimum for f. og Bestem tallet k, så funktionen g har netop ét nulpunkt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.