Matematik

Juice på flasker

25. maj 2021 af amaliedemuth1 - Niveau: 9. klasse

Thomas har lavet 6 L æblejuice med en frugtpresser.
Nede i kælderen har han nogle flasker, der kan rumme 3434liter, som han vil bruge til saften.

Hvor mange 3/4 -literflasker skal han hente?
Thomas kommer i tanke om, at han også har nogle flasker, der kan rumme 2/3 liter.

Hvor mange af disse flasker skal han bruge til 6 liter æblejuice?


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. maj 2021 af StoreNord

 3434liter,
Det er sørme nogle store flasker!


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. maj 2021 af Elmgreen78

Går ud fra der menes 3/4 L. I så fald har du en ligning der hedder 3/4X = 6L, der kan ganges med 4 på begge sider, så får du 3X = 24L, så kan der divideres med 3 på begge sider så får du til sidst X = 8, så du skal bruge 8 flasker. Samme fremgangsmåde med 2/3 L


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. maj 2021 af mathon

              \begin{array}{lllll} \textup{antal }\frac{3}{4}\;L\textup{-flasker:}\\&& \frac{6\;L}{\frac{3}{4}\;\frac{L}{flaske}}=\frac{24}{3}\;flasker=8\;flasker\\\\\\ \textup{antal }\frac{2}{3}\;L\textup{-flasker:}\\&& \frac{6\;L}{\frac{2}{3}\;\frac{L}{flaske}}=\frac{18}{2}\;flasker=9\;flasker \end{array}


Skriv et svar til: Juice på flasker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.