Matematik

Deling af saft

25. maj 2021 af amaliedemuth1 - Niveau: 9. klasse

Seks elever i en 8. klasse skal dele 2 L saft.

Laura mener, hun kan drikke 1/8 del af al saftevandet. Kasper mener kun, han kan drikke 1/4 af den ene liter, hvorimod Malte mener, han kan drikke en 1/4 af al saftevandet. Signe, der er lidt forsigtig, siger, hun gerne vil have 1/5 af en liter, og Mette beder om det samme. Viktor siger han kan drikke 3 dL.

Hvad ønsker de enkelte elever at drikke i dL?

Er der saftevand nok til, at Viktor kan få de 3 dL, han beder om?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2021 af OliverHviid

Hvor er dit eget forsøg henne? Prøve at skrive hvor langt du er nået, og hvor du helt præcist sidder fast.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2021 af mathon

Seks elever i en 8. klasse skal dele 20 dL saft.

                              \small \small \begin{array}{lllr} \textup{Laura:}&\frac{1}{8}\textup{ af }20\;dL=\frac{20}{8}\;dL&=&2.5\;dL\\\\ \textup{Kasper:}&\frac{1}{4}\textup{ af }10\;dL=\frac{10}{4}\;dL&=&2.5\;dL\\\\ \textup{Malte:}&\frac{1}{4}\textup{ af }20\;dL&=&5.0\;dL\\\\ \textup{Signe:}&\frac{1}{5}\textup{ af }10\;dL=\frac{10}{5}\;dL&=&2.0\;dL\\\\ \textup{Mette:}&\frac{1}{5}\textup{ af }10\;dL=\frac{10}{5}\;dL&=&2.0\;dL\\\\ \textup{Viktor:}&&=&\underline{3.0\;dL}\\\\ \textup{Sum:}&&=&17.0\;dL \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. maj 2021 af janhaa

#2

Seks elever i en 8. klasse skal dele 20 dL saft.

                              \small \small \begin{array}{lllr} \textup{Laura:}&\frac{1}{8}\textup{ af }20\;dL=\frac{20}{8}\;dL&=&2.5\;dL\\\\ \textup{Kasper:}&\frac{1}{4}\textup{ af }10\;dL=\frac{10}{4}\;dL&=&2.5\;dL\\\\ \textup{Malte:}&\frac{1}{4}\textup{ af }20\;dL&=&5.0\;dL\\\\ \textup{Signe:}&\frac{1}{5}\textup{ af }10\;dL=\frac{10}{5}\;dL&=&2.0\;dL\\\\ \textup{Mette:}&\frac{1}{5}\textup{ af }10\;dL=\frac{10}{5}\;dL&=&2.0\;dL\\\\ \textup{Viktor:}&&=&\underline{3.0\;dL}\\\\ \textup{Sum:}&&=&17.0\;dL \end{array}

la dem tenke sjøl .................


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. maj 2021 af mathon

Det er ikke så meget med at tænke selv,
men nok så meget med brøkregningen, der volder besvær.


Skriv et svar til: Deling af saft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.