Matematik
Konfirmation
I 8. klasserne på en stor skole skal 4/5 af eleverne konfirmeres. I 8. klasserne er der i alt 95 elever.
Hvor mange elever skal konfirmeres?
I 8. A er der 24 elever. Der er 13 piger i klassen, og alle pigerne skal konfirmeres.
Hvor mange drenge skal konfirmeres, når 5/6 af eleverne i klassen skal konfirmeres?
Hvor mange procent skal ikke konfirmeres i 8. A?
Svar #1
27. maj 2021 af Mathias567
Elever i 8. klasserne der skal konfirmeres:
(4*95)/5=76
Antal der skal konfirmeres i klassen: (24*5)/6=20
Antal drenge der skal konfirmeres:
20-13=7
Antal elever der ikke skal konfirmeres:
24-20=4
4/20=20%
Ja
Svar #2
28. maj 2021 af PeterValberg
Se eventuelt denne video om brøkregning < LINK >
og måske endda denne video om procentregning < LINK >
Svar #3
22. august 2021 af ringstedLC
#1 UPS: "Antal elever der ikke skal konfirmeres:"
Se https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2019477#2019535
der forklares i https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2019477#2019541
Skriv et svar til: Konfirmation
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.