Matematik

Brøk, decimaltal og procent

21. august 2021 af bella84 - Niveau: 8. klasse

Hej jeg har brugt 30 minutter nu på denne her opgave og kan ikke finde ud af den

Konfirmation

I 8. klasserne på en stor skole skal 4545 af eleverne konfirmeres. I 8. klasserne er der i alt 95 elever.
 

A. Hvor mange elever skal konfirmeres?


I 8. A er der 24 elever. Der er 13 piger i klassen, og alle pigerne skal konfirmeres.

B. Hvor mange drenge skal konfirmeres, når 5656 af eleverne i klassen skal konfirmeres?

C. Hvor mange procent skal ikke konfirmeres i 8. A?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2021 af SuneChr

Har du skrevet opgaven rigtigt af? Det er en voldsom stor skole med mange elever. Det må da vist være
skolesammenlægninger over en større geografi.


Svar #2
21. august 2021 af bella84

Nej jeg har skrevet forkert den rigtige er her: 

Konfirmation

I 8. klasserne på en stor skole skal 4/5 af eleverne konfirmeres. I 8. klasserne er der i alt 95 elever.
 

A. Hvor mange elever skal konfirmeres?


I 8. A er der 24 elever. Der er 13 piger i klassen, og alle pigerne skal konfirmeres.

B. Hvor mange drenge skal konfirmeres, når 5/6 af eleverne i klassen skal konfirmeres?

C. Hvor mange procent skal ikke konfirmeres i 8. A


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2021 af Quarr

#2

Nej jeg har skrevet forkert den rigtige er her: 

Konfirmation

I 8. klasserne på en stor skole skal 4/5 af eleverne konfirmeres. I 8. klasserne er der i alt 95 elever.
 

A. Hvor mange elever skal konfirmeres?


I 8. A er der 24 elever. Der er 13 piger i klassen, og alle pigerne skal konfirmeres.

B. Hvor mange drenge skal konfirmeres, når 5/6 af eleverne i klassen skal konfirmeres?

C. Hvor mange procent skal ikke konfirmeres i 8. A

Se: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2015796

Rettelse af C)

\large \frac{24-20}{24}=\frac{4}{24}=0,1667\cdot 100%=16,67%

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2021 af ringstedLC

A.

\begin{align*} \textup{Konf} &= \textup{Elever}\cdot \textup{Andel} \\ &= \frac{95\cdot 4}{5} = \frac{\cancel{95}\cdot 4}{\cancel{5}}=\;? \end{align*}

B.

\begin{align*} \textup{Elever}_\textup{\,8.A}\cdot \textup{Andel}_\textup{\,8.A} &= \textup{Konf}_\textup{pi}+\textup{Konf}_\textup{dr} \\ \textup{Konf}_\textup{dr} &= \textup{Elever}_\textup{\,8.A}\cdot \textup{Andel}_\textup{\,8.A}-\textup{Konf}_\textup{pi} \\ &=\;? \\ \end{align*}

C.

\begin{align*} 1 &= \textup{Andel}_\textup{Konf}+\textup{Andel}_\textup{nonKonf} \\ \textup{Andel}_\textup{nonKonf} &= 1-\textup{Andel}_\textup{Konf} \\ &= \;? \\ \textup{Andel}_\textup{nonKonf i %} &= \textup{Andel}_\textup{nonKonf}\cdot 100\%=\;?\,\% \end{align*}


Skriv et svar til: Brøk, decimaltal og procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.