Matematik

Er der en der er dygtig i sandsynligheder og binomial

28. maj 2021 af Cecilie567 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Svar #1
28. maj 2021 af Cecilie567 (Slettet)

#0
Vedhæftet fil:hiuhuhu.png

Brugbart svar (1)

Svar #2
28. maj 2021 af AMelev

                            
a) X ~ b(250,0.125)
Formelsamling side 28 (162), (163) & (165) eller brug CAS.

b) Signifikansniveauet på 5% deles med 2½% til hver side.
Bestem den venstre kritiske værdi kv, så P(X ≤ kv) ≤ 2½% og den højre kritiske værdi kh, så
P(X ≥ kh) ≤ 2½%. Hvordan du gør det, afhænger af dit CAS-værktøj.
Acceptmængden er så {kv+1, ..... , kh-1}

Alternativt kan du i Excel bestemme mindste acceptværdi ved =BINOMIAL.INV(250;12.5%;2.5%) og 
største acceptværdi ved =BINOMIAL.INV(250;12.5%;97.5%)

c) Hvis testresultatet 45 ligger i acceptmængden, vil man på baggrund af denne stikprøve acceptere hypotesen på 5% signifikansniveau, mens man, hvis det ligger i den kritiske mængde (uden for acceptmængden), vil forkaste hypotesen.


Svar #3
28. maj 2021 af Cecilie567 (Slettet)

#2

                            
a) X ~ b(250,0.125)
Formelsamling side 28 (162), (163) & (165) eller brug CAS.

b) Signifikansniveauet på 5% deles med 2½% til hver side.
Bestem den venstre kritiske værdi kv, så P(X ≤ kv) ≤ 2½% og den højre kritiske værdi kh, så
P(X ≥ kh) ≤ 2½%. Hvordan du gør det, afhænger af dit CAS-værktøj.
Acceptmængden er så {kv+1, ..... , kh-1}

Alternativt kan du i Excel bestemme mindste acceptværdi ved =BINOMIAL.INV(250;12.5%;2.5%) og 
største acceptværdi ved =BINOMIAL.INV(250;12.5%;97.5%)

c) Hvis testresultatet 45 ligger i acceptmængden, vil man på baggrund af denne stikprøve acceptere hypotesen på 5% signifikansniveau, mens man, hvis det ligger i den kritiske mængde (uden for acceptmængden), vil forkaste hypotesen.

Hej 

Tak for din svar

men jeg ved ikke hvad mener du med kv eller hvilke tal er det?


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. maj 2021 af AMelev

kv er som der står den venstre kritiske værdi, som bestemmes som det største tal, hvor P(X ≤ kv) ≤ 2½%. Tilsvarende er kh det mindste tal, hvor P(X ≥ kh) ≤ 2½%.

Du kan prøve dig frem med forskellige værdier, men ellers kan du benytte Excelmetoden.


Svar #5
28. maj 2021 af Cecilie567 (Slettet)

#4

kv er som der står den venstre kritiske værdi, som bestemmes som det største tal, hvor P(X ≤ kv) ≤ 2½%. Tilsvarende er kh det mindste tal, hvor P(X ≥ kh) ≤ 2½%.

Du kan prøve dig frem med forskellige værdier, men ellers kan du benytte Excelmetoden.

Jeg kan ikke forstår det :(
har prøvede men kan ikke forstår det


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. maj 2021 af AMelev

Jamen så brug alternativet med Excel. 


Svar #7
28. maj 2021 af Cecilie567 (Slettet)

#3
#2

                            
a) X ~ b(250,0.125)
Formelsamling side 28 (162), (163) & (165) eller brug CAS.

b) Signifikansniveauet på 5% deles med 2½% til hver side.
Bestem den venstre kritiske værdi kv, så P(X ≤ kv) ≤ 2½% og den højre kritiske værdi kh, så
P(X ≥ kh) ≤ 2½%. Hvordan du gør det, afhænger af dit CAS-værktøj.
Acceptmængden er så {kv+1, ..... , kh-1}

Alternativt kan du i Excel bestemme mindste acceptværdi ved =BINOMIAL.INV(250;12.5%;2.5%) og 
største acceptværdi ved =BINOMIAL.INV(250;12.5%;97.5%)

c) Hvis testresultatet 45 ligger i acceptmængden, vil man på baggrund af denne stikprøve acceptere hypotesen på 5% signifikansniveau, mens man, hvis det ligger i den kritiske mængde (uden for acceptmængden), vil forkaste hypotesen.

Hej 

Tak for din svar

men jeg ved ikke hvad mener du med kv eller hvilke tal er det?

#6

Jamen så brug alternativet med Excel. 

Jeg kan ikke finde ud af excel, vi arbejder kun på GeoGebra


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. maj 2021 af AMelev

Har du ikke Excel?
I indtastningslinjen skriver du =BINOMIAL.INV(250;12.5%;2.5%)

Jeg ved ikke lige, hvordan du gør i Geogebra, men det vil jeg prøve at finde ud af.


Svar #9
28. maj 2021 af Cecilie567 (Slettet)

#8

Har du ikke Excel?
I indtastningslinjen skriver du =BINOMIAL.INV(250;12.5%;2.5%)

Jeg ved ikke lige, hvordan du gør i Geogebra, men det vil jeg prøve at finde ud af.

Ok super tusind tak


Svar #10
28. maj 2021 af Cecilie567 (Slettet)

#9
#8

Har du ikke Excel?
I indtastningslinjen skriver du =BINOMIAL.INV(250;12.5%;2.5%)

Jeg ved ikke lige, hvordan du gør i Geogebra, men det vil jeg prøve at finde ud af.

Ok super tusind tak

er det her rigtig?

Vedhæftet fil:lkkkkk.png

Brugbart svar (0)

Svar #11
28. maj 2021 af AMelev

                            
Der skulle vel i sidste stå InversBinomial(250,12.5%,97.5%) → 42
Det er rigtigt, så A = [21, 22, ...., 42}


Svar #12
28. maj 2021 af Cecilie567 (Slettet)

#11

                            
Der skulle vel i sidste stå InversBinomial(250,12.5%,97.5%) → 42
Det er rigtigt, så A = [21, 22, ...., 42}

Sådan ik'?


Brugbart svar (1)

Svar #13
28. maj 2021 af AMelev

#12 Du kan da ikke få et resultat ved blot at skrive InversBinimial, som du har gjort i billedet.


Skriv et svar til: Er der en der er dygtig i sandsynligheder og binomial

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.