Fysik

nyttevirkning

07. juni 2021 af Thomassand - Niveau: C-niveau

heyy folkens, er der nogen der kan forklare mig hvad nyttevirkning er?? Både med sproglig forklaring og med formler!! Det vil betyde virkelig meget!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2021 af Quarr

Se videoen: 

https://www.youtube.com/watch?v=lHgJsrXRLJI

Peter Valberg er god til at forklare det i videoen :-)

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2021 af peter lind

Det er den energi der gør nytte og som du får ud af et sysem divideret med den tilførte energi. Det angives som regel i %.

Eks, Du varmer noget vand i en kedel. Den energi du tilfører systemet er den tilførte energi. Der sker oså spild i  form af varmeenergi til omgivelserne,så noget energi går til spilde. Den energi der bruges til at opvarme vandet er nytteenergiien. Den kan måles som m*c*Δt. Den energi du tilføre energien som P*t = U*I*thvis det er strøm. I de første formel er Δt temperaturstigningen i den ande formel er t tiden


Svar #3
08. juni 2021 af Thomassand

Hvad står U for??
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juni 2021 af Quarr

#3

U=Spænding

- - -

Ja

 


Svar #5
08. juni 2021 af Thomassand

Okay, taak.

Jeg kan ikke huske hvad c står for??


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. juni 2021 af Quarr

#5

Okay, taak.

Jeg kan ikke huske hvad c står for??

Kig i følgende: 

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=545841

Øverst!

- - -

Ja

 


Svar #7
08. juni 2021 af Thomassand

Og hvad med P og I?? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. juni 2021 af Quarr

P=Effekt  og  I=Strømstyrke

- - -

Ja

 


Svar #9
08. juni 2021 af Thomassand

Super taak


Skriv et svar til: nyttevirkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.