Fysik

E = delta T x m x c

17. juni 2008 af EnMoone (Slettet)
Hvad er det man bruger denne formel til?
E = delta T x m x c ?

Brugbart svar (1)

Svar #1
17. juni 2008 af juventuz (Slettet)

Specifik varmekapacitet/varmefylde

E=delta_T*m*c
m=legemets masse i kg
delta_t=t_slut-t_start i grader celsius
c=legemets specifikke varmekapacitet i J/(grad*kg)

Svar #2
17. juni 2008 af EnMoone (Slettet)

Så man bruger formlen til at udregne specifik varmekapacitet?

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. juni 2008 af juventuz (Slettet)

Det kan den også bruges til. Du kan ved kendskab til nogle parametre udregne den ubekendte.

E=delta_T*m*c
c=E/(delta_T*m)
delta_T=E/(m*c)

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. juni 2008 af –Zeta– (Slettet)

E er den energi [J] der skal tilføres, for at hæve temperaturen delta_T for et materiale med massen m og den specifikke varmekapacitet c. Hvis vi vil opvarme 1 L vand fra 20 °C til 80 °C, skal vi altså tilføre varmemængden:

E = (80 °C - 20 °C) * 1 kg * 4186 (J/kg*°C) = 251160 J = 251 kJ

idet varmekapaciteten c for vand er omtrent 4186 (J/kg*°C) ved 1 atmosfæres tryk.

Bemærk at det er underordnet, om enheden for temperaturen er i grader Celsius eller i Kelvin, da der er tale om en temperaturdifferens.

Det bør endvidere påpeges, at formlen kun gælder for temperaturer i samme stoffase (tilstandsform).

Skriv et svar til: E = delta T x m x c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.