Matematik

Opløftet kvadratrod?

08. juni 2021 af Omaair - Niveau: C-niveau

Hej folkens

Er der nogle der kan hjælpe mig med at regne dette stykke ud? Jeg kan ikke finde funktionen på min lommeregner. (se vedhæftet)

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2021 af mathon

                          


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2021 af mathon

                              \small \left ( \frac{26}{18} \right )^\frac{1}{7}-1


Svar #3
08. juni 2021 af Omaair

Det skulle gerne give et decimaltal.
Eller kan dette resultat omskrives?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juni 2021 af PeterValberg

Der er tale om den syvende rod,
du skal finde en funktion på din lommeregner,
der ser således ud:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. juni 2021 af oppenede

Omskriv med   n√x = x1/n

så kan du bruge google som lommeregner:
  (26000/18000)^(1/7)-1


Skriv et svar til: Opløftet kvadratrod?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.