Dansk
Analyse af Langt højere Bjerge
16. juni 2021 af
Hjælppleaselmao
-
Niveau: 9. klasse
Kan nogen måske prøve at hjælpe mig med at oversætter den her strofe. Det er måske lidt sent eftersom jeg skal op til eksamen i morgen men altså ja
Langt Ædlere konger med landsfader - navn
Måske kan engang man opdage;
Men ætten i Leire og i København
Dog spørger endnu om sin mage;
Thi Prise vi stammen af skjold og Dan!
Gid immer den blomstre i fædrenes land!
Langt Ædlere konger med landsfader - navn
Måske kan engang man opdage;
Men ætten i Leire og i København
Dog spørger endnu om sin mage;
Thi Prise vi stammen af skjold og Dan!
Gid immer den blomstre i fædrenes land!
Svar #1
17. juni 2021 af Stygotius (Slettet)
"Ætten" betyder "Familien"
"Leire" er et sted i nærheden af Roskilde, hvor der i dag er et sten- og jernaldermuseum.
Roskilde og København var de to magtcentre i fortidens Danmark, og med "Skjold" og "Dan" menes to oprindelige sagnkonger. "Stammen af Skjold og Dan" = vore forfædre
"blomstre" = "må blomstre"" eller "blomstrer forhåbentlig"
"Prise" = "Lad os hylde"
Skriv et svar til: Analyse af Langt højere Bjerge
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
