Matematik

Eksamens spørgsmål - hjælp!

16. juni 2024 af EmmaxXxX - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg har et eksamensspørgsmål som lyder:

3. Potensudviklinger

Gøre rede for funktioner af typen f(x) = bx^a. Bevis hvordan man kan finde konstanterne a og b ud fra to punkter. Bevis for selvvalgte værdier for a =/ (ikke lig) 1 og b at: f ' (x) = bax^a-1

Jeg kan simpelthen ikke forstå hvad jeg skal i den sidste del af spørgsmålet, håber nogen kan hjælpe mig lidt da jeg skal op d. 17/06 - 2024 :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2024 af ringstedLC

Redegørelse: Se eventuelt https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner/potensfunktioner

Dernæst skal du bevise hvordan en potensfunktion differentieres med selvvalgte værdier for a og b , hvor a ≠ 1. Denne betingelse gælder jo altid for det vi kalder en potensfunktion.

Eksempel:

\begin{align*} f(x) &= b\cdot x^{a} &&,\;a\neq1 \\ f(x) &= 2\,x^{2} \end{align*}


Skriv et svar til: Eksamens spørgsmål - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.